Sålda käpphästar

 

Björnbär

Såld till för 300 kr

 

Mankhöjd: 133 cm

Kön: Hingst

Favoritgodis: Gillar ALLT som går att äta

Färg: Rödblack

Tecken: Nej

Ras: Fjordhäst

Ålder: 13 år

Personlighet: Björnbär blev såld innan han ens hann komma ut på hemsidan. När Marshmallow blev såld hörde hans framtidaägare av sig och meddelade att jag skulle säga till när nästa fjording kom. Men bara så ni vet kan man inte beställa hästar från mig! Han har en ny slags fluffig lugg och en ny slags man. 

Han är supersnäll i allt! Både i hanetring och när man rider. Det  märks inte att han är hingst för hann är alltid lugn och snäll. Björnbär skulle aldrig försöka kasta av någon. Han är perfekt nybörjarponny då han alltid har som mål att göra rätt. Han kan vara lite pigg men lyssnar ändå väldigt fint på hjälperna. Han är dock en godisgris!

 

 

 

 

Marshmallow  

Såld till en skola för 300 kr

 

Mankhöjd: 137 cm

Kön: Sto

Favoritgodis: Knäckebröd

Färg: Mublack

Tecken: Sotning vid mule och öron

Ras: Fjordhäst

Ålder: 3 år

Personlighet: Jag vill först bara be om ursäkt för bilden! Hon är inte alls sådär blå i verkligheten. Marshmallow är en ganska liten häst med ganska runda "björnöron". Hon är ganska bred. Marshmallow är en skygg häst som inte gärna kommer springandes i hagen. Hon var inte vanvårdad, men hennes tidgare ägare hade inte lärt henne något när hon kom hit. Hon hade gått ensam i en hage sen hon var ett, så hon har inte riktigt lärt sig "hästspråket". Vilket menas med att hon inte riktigt fattar när andra hästar är arga, rädda eller glada. 

Hon är inte så van vid männsikor heller så hon håller sig gärna på håll i ett hörn av hagen.

Men nu så tränas hon förstås på att inte vara rädd för människor och att lära sig saker som hon borde lärt sig som föl. Men det är aldrig försent! Sen när hon väl förstår dig och litar på dig är hon en superbästis. 

Men jag har det trångt i stallet och hoppas att hon kan bli din. Jag har suttit på henne ett fåtal gånger men med ledare och inte utbildat henne. Hon är alltså inte inriden. Men jag hoppas jag ska hitta någon som vill utbilda Marshmallow och ge henne en andra chans.

 

 

 

Stella   

Såld till en skola för 260 kr

 

 

Mankhöjd: 140 cm

Kön: Sto

Favoritgodis: Ananas

Färg: Svart-/Konstantskimmel

Tecken: -

Ras: Newforest

Ålder: 9 år

Personlighet: Vill bara börja med att bilden på Stella inte är så bra. Hon är inte blå i verkligheten. Men det var den bästa jag kunde ta den dagen.

När vi ändå är negativa kan jag säga att färgen på henne är ljusgrå, men jag har sprejmålat med svart textilsprej för att få henne att se ut som hon gör. Textilsprejen var inte den bästa och om man håller i henne med varma händer är det lätt att man får svarta fingrar. Så, nu börjar vi med faktan:

Stella är den perfekta nybörjarponnyn.Hon är alltid snäll. För dig som är nybörjare men vill ha en större ponny än en shettis är hon perfektHon är rätt pigg men försöker aldrig kasta av någon. Om hon springer fort är det bara att hålla sig i manen, man ramlar inte av. Hon har en jämn och fin galopp, även när hon springer iväg superfort, så man sitter lätt kvar på ryggen. 

 

 

 

Zendium  

Såld till en skola för 200 kr

 

Mankhöjd: 168 cm

Kön: Valack

Favoritgodis: Sockerbitar

Färg: Skimmel

Tecken: -

Ras: Korsning

Ålder: 8 år

Personlighet: Zendium är min första häst jag sytt med tyg på symaskin, istället för att göra av sockor. Därför är han inte den snyggaste. Han har snett huvud och sne mun, bara så ni vet och jag inte lurar er. 

I början kan Zendium verka tveksam och rädd. Men det är bara för att han är ovan. När han inte är van gör han ofta fel och fattar inte, men skäll inte på honom. När han väl lärt känna dig är han supersnäll och en riktig läromästare! Han trivs inte som ridskolehäst då olika ryttare varje gång får honom tveksam och snurrig.

Han är storebror till Santos.

 

 

 

 

Habanero

Såld till Cederblad för 300 kr

 

Mankhöjd:143 cm

Kön: Valack

Favoritgodis: Maskrosor

Färg: Ljusbrunblack

Tecken: Vinterpäls

Ras: Fjordhäst

Ålder: 12 år

Personlighet: Habanero är känd för att lura ridskolans minsta ryttare. Genom sina söta ögon och fluffiga vinterpäls tror man lätt att han är stallets gulliga nybörjarponny. Men det är han inte! Habanero är en av dom busigaste hästarna i stallet. Endast erfarna ryttare får rida honom, annars blir det för farligt.

Han känner om man är oerfaren och blir genast busigare då. Så att springa av honom innan hjälper inte. 

Habanero är dock supersnäll i all hantering. Han kommer springandes från hagen när du ska hämta honom, går lugnt när man leder honom och står silll när man tränsar och borstar. Han skulle aldrig sparka eller springa på någon människa.

 

 

 

Santos

Såld för 250 kr till Magnus, Hovslagare

 

Mankhöjd: 171 cm

Kön: Valack

Favoritgodis: Banan och Vattenmelon

Färg: Skimmel

Tecken: -

Ras: Korsning

Ålder: 7 år

Personlighet: Santos är supersnäll och går att lita på. Han gör aldrig något han vet ryttaren inte klarar. Han älskar att hoppa.

Santos är ganska otålig i boxen och står inte still när man flätar och knoppar. Men han står alltid still när du ska hoppa upp eller redan rider. Det är mer i boxen han är lite otålig.

Han är inte rädd för så mycket och inte så känslig så han är trafiksäker. Även om mycket små barn är vid honom har han aldrig sparkats, bockat eller stegrat. Han kan bocka när han är i hagen med sina kompisar men har stor respekt mot männsikor och springer aldrig på någon.

Han är lillebror till Zendium.

 

 

Sockan

Såld för 160 kr till Martin Nordstedt

MANKHÖJD:131 cm

KÖN:valack

FAVORITGODIS:morötter

FÄRG:skimmel

TECKEN: -

RAS:connermara

ÅLDER:17 år

PERSONLIGHET:Sockan är snäll mot alla, barn som vuxna. Han är en bra dressyr ponny som stannar och ökar när du vill. Sockan är en bra nybörjare eller barn häst, men funkar även för en duktig ryttare. Han har lite brun-grå fläckar på nosen och i pannan, det är inte smuts utan han föddes brun men har inte blivit helt vit. Innan hade han en ganska tunn och hängande nacke, men har nu genomgått en operation och har mycket bättre nacke.

 

 

Zizon

Såld för 100 kr till Martin Nordstedt

MANKHÖJD:149 cm

KÖN:valack

FAVORITGODIS:päron

FÄRG:svart med vit man

TECKEN:vit mule

RAS:korsning med travare i

ÅLDER:22 år

PERSONLIGHET:Zizon är min enda köpta häst, inte handgjord. Han har en ljudeffekt i ena örat. Han är lite smått vild, vissa dagar är han oridbar och vissa dagar jättesnäll. Men han brukar sköta sig på tävlingar.

 

 

 

Corall

Såld för 200 kr till Martin Nordstedt

 

Mankhöjd: 164 cm

Kön: Sto

Favoritgodis: Hästgodis i aprikos-smak

Färg: Brun

Tecken: Stjärn

Ras: Svenskt Varmblod

Ålder: 4 år

Personlighet: Corall är väldigt ung och därför inte så utbildad. Hon är inte rädd för något men är väligt känslig för hjälperna, så spö eller sporrar rekomenderas INTE! En liten dutt med stänkeln och hon förstår direkt. Corall har en väldigt kort och lätt kropp. Hon håller på att utbildas och kan endas: trav, skritt, höger, vänster och stanna. Corall vill ha en ryttare som vill utbilda en lättlärd och snäll häst. Då hon är lättlärd får man se upp att hon inte lär sig fel saker. Hon är bästis med Philadephia, en annan häst.

 

 

 

Philadelphia

Såld för 200 kr

 

Mankhöjd: 151 cm

Kön: Valack

Favoritgodis: Morötter

Färg: Tigrerad

Tecken: Lite glittrig kropp/pinne

Ras: Knabstrupper

Ålder: 10 år

Personlighet: Då Philadelphia är väldigt långt kallar jag honom Philip. Han är utbildad och kan western. Philip har tidigare bott på en gård i USA där han visade up western för turister. Jag själv rider honom "vanligt". Så han kan båda. Philadelphia är en framåt häst som har mycket energi, men lyssnar noga på vad du har att säga. Philip är bästis med Corall, en annan häst.

 

 

 

Vanilla

Såld till Thord Sjöström för 200 kr (140 kr i frakt)

Mankhöjd: 107 cm

Kön: Sto

Favoritgodis: Äpple

Färg: Svartskäck

Tecken: -

Ras: Shetlandsponny

Ålder: 15 år

Personlighet: Vanilla är ett snällt shettissto, men hon är lite busig ibland. Hon är ofta väldigt pigg och galopperar gärna. Hon är ganska duktig i hoppningen, hon vägrar sällan och galopperar i ungefär samma takt hela tiden, så det är lätt att hänga med i galoppen. Hon har en tjock, varm man som är lite vit och lite svart. Vanilla är stor för att vara en shetlandsponny. Hon hatar regn och är inte alls så pigg när det regnar. Men att galoppera i djup snö tycker hon är superkul. Hon är lite speciell för som kropp/pinne har hon en ihålig metall-pinne. Den är silvrig, men den var ganska hal så jag fick tejpa fast huvudet. (annars hade det åkt av) Men jag använde svart tyg-tejp så det syns inte jättemycket.

 

 

 

Kristall

Såld till Vea Weigelt för 200 kr

MANKHÖJD:142 cm

KÖN:sto

FAVORITGODIS:sockerbitar

FÄRG:skimmel

TECKEN: -

RAS:arab

ÅLDER:4 år

PERSONLIGHET: Kristall är en väldigt liten arab med inåtbuktande nosrygg. Hon är riden och kan skritt, trav, galopp, svänga åt olika håll, backa och halt. Men är ju ganska ung så kan inte allt. Hon är pigg och framåt. Vill man göra en fin ökning, bara släpp lite på bromsen. Innan man rider rekomenderar jag att longera eller rida henne i galopp och släppa helt på bromsen så blir hon lydigare när du börjar rida. Jag tror att när Kristall blivit mer utbildad kan hon nå långt i hoppningen. Trots att hon är så pigg så är hon världens snällaste och mysigaste i boxen. Kristall är gjord med en ny teknik jag provade och tycker den blev bra. Hon har lockig man.

 

 

Cola

Såld till Bellan Östman för 500 kr (Chillie och frakt ingick)

MANKHÖJD:104 cm

KÖN:sto

FAVORITGODIS:jordgubbar och smultron 

FÄRG:brunskäck

TECKEN: -

RAS:shetlandsponny

ÅLDER:5 år

PERSONLIGHET: Cola är en tuff liten ponny. Hon älskar att hoppa och hoppar allt man kan hoppa över. Hon har dock lite för bra självförtroende och om det står framme ett hinder till den stora hästen på 90 cm så kutar hon och hoppar. Hon har alltid lyckats, men skrämmer ju livet ur den lilla ryttaren. Men om man sänker till typ 50 cm, så bara vägrar hon. Så hon är oftast med på dressyren.

 

Chillie

Såld till Cocos Östman för 500 kr (Cola och frakt ingick också)

 

Mankhöjd: 144 cm

Kön: Hingst

Favoritgodis: Pellets

Färg: Rödblack

Tecken: -

Ras: Fjordhäst

Ålder: 10 år

Personlighet: Chillie är en lugn häst som gillar boxen och att bara mysa! Han har tidigare varit skogsmulle på en ridskola. Han är därför lugn och van vid okunniga ryttare. Men han kan galoppera fort och hoppa högt med ryttare han vet klarar det. Chillie är en stabil häst i alla lägen och är väldigt trafiksäker. Hans huvud guppar inte äns i full galopp, då han är gjord på ett speciellt sätt.

 

 

Smulltron 

Såld till Hugo Torkelsson

 

Mankhöjd: 146 cm

Kön: Sto

Favoritgodis: Tulpaner

Färg: Musblack

Tecken: Olika färg på ögonen, ett grått och ett blått

Ras: Fjordhäst

Ålder: 8 år

Personlighet: Smulltron är väldigt snäll i stallet och står lugnt och fint. Men när man rider är hon ett busfrö. Hon har aldrig bockat men galopperar ofta iväg i full fart. Hon behöver en bestämd ryttare som är lika busig som hon är. Hon tycker att dressyr är ganska tråkigt men gillar att hoppa. Smulltron är väldigt snabb och är desutom bra på att hoppa högt. Hennes rekord är 110 cm, men hon skulle inte klara en hel bana på den höjden. Hon älskar att tävla och är inte rädd för nya miljöer. Om man inte ridit på ett tag kan hon bli lite vild.

 

 

 

Hallon

Såld till Efwa Blass, pris 150 kr

 

MANKHÖJD:139 cm

KÖN:sto

FAVORITGODIS:hallon

FÄRG:ljusbrunblack

TECKEN:extra mycket zebratecken

RAS:fjordhäst

ÅLDER:6 år

PERSONLIGHET: Hallon är en ganska lång och tung häst. Hon har lite underhals och är svår att få på tygeln. Hon har "teddyöron" som är ganska runda. Hon är väldigt busig och stegrar, bocka och kastar sig gärna. Om hon får en ny ryttare måste hon testa vad den går för. Hon menar inget illa när hon busar och om du kommer snett i sadeln stannar hon direkt, ingen har ramlat av henne hittills. Men vissa dagar har hon en speciell glimt i ögat och då kan ingen måtstå henne.

 

 

Blåbär 

Såld till Nordiska Mästerskapen för Fjordhäst, pris 150 kr

 

MANKHÖJD:146

KÖN:Valack

FAVORITGODIS:Blåbär

FÄRG:Musblack

TECKEN: -

RAS:Fjordhäst

ÅLDER:11år

 

Personlighet

Blåbär är Hallons bror, Hallon är en annan häst jag har. Blåbär tror han är liten och ganska knuffig. Han är rädd för mycket, men kor och kohagar är inte att rekomendera. Robotgräsklippare är också väldigt läskigt. Han kräver en modig ryttare med tålamod.  Han älskar hoppning och är väldigt framåt men tar gärna lite långa språng i hoppningen. Han hatar regn och det kan inte bli för varmt för honom så han älskar sommar. Blåbär har lockig man och svans. Just nu bor han i Norge, vilket är lite roligt då fjordhästar härstammar från Norge.

 

 

 

Välkommen

Välkommen till www.cherryberry.n.nu.

Alla bilder är tagna av mig, snälla ta inga bilder 

Nyhetsbrev

Nu har Cherryberry's käpphäststuteri skaffat Instagram! Följ mig gärna kepphastar123!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)