Mina käpphästar

 

You Make Me Brave

 

Mankhöjd: 154 cm

Kön: Sto

Favoritgodis: Gelèhallon

Färg: Rödskäck

Tecken: Har en fläck som ser ut som ett hjärta och en som ser ut som Sydamerika

Ras: ''Indianhäst'' (Mustang)

Ålder: 13 år

Personlighet: Brave som hon kallas är en vildhäst som har tämts. Men hon är fortfarande lite vild och är omöjlig att rida om hon inte litar på dig. Brave kan inte ridas eller gå i hagen ensam då hon blir väldigt orolig då. Hon hatar stall, ridhus och att bli fastbunden så det bästa är att sköta om henne i hagen när hon kan gå iväg när som helst. Det funkar bäst att rida henne utan sadel och med en repgrimma. 

Hon är väldigt duktig i hoppning men bockar och rusar iväg mellan hindrena rätt mycket.

 

 

 

 

Lusanna 

 

Mankhöjd: 134 cm

Kön: Sto

Favoritgodis: Havre

Färg: Ljusbrunblack

Tecken: -

Ras: Fjordhäst

Ålder: I och med att Lusanna finns på riktigt så åldras hon också, men hon är född 1997

Personlighet: Lusanna är ganska liten, snäll och även inkörd. Hon har även en fin lång lugg. Hon går självklart att rida också och det är det enda jag gör med henne. Hon har en lika fluffig vinterpäls som Habanero. Lusanna är skapad att se ut som en riktig fjording som också heter Lusanna. Bild nedan

 

 

 

 

Shine like a diamond

 

Mankhöjd: 132 cm

Kön: Hingst

Favoritgodis: Körsbär

Färg: Apelkastad

Tecken: -

Ras: Islandshäst

Ålder: 9 år

Personlighet: Namnet är väldigt långt så han kallas Diamant. Diamant kan tölta fint men blir lätt stark. Diamant är ganska knölig boxen och är svår att kratsa. Han vägar att tränsas om man inte har godis. Diamant står inte heller still när man ska hoppa upp. Innan, hos sin förra ägare fick han göra som han ville och är därför lite jobbig nu. Jag tränar honom, så han blir bättre och jag tror att ifall man tränar mer så kommer han bli ännu bättre.

  

 

 

Dark Lollipop

MANKHÖJD:160 cm

KÖN:hingst

FAVORITGODIS:lakrits

FÄRG:svart

TECKEN: -

RAS:friserhäst

ÅLDER:8 år 

PERSONLIGHET:Lolli som han kallas är en bra dressyrhäst och lätt i kroppen som gör honom till en bra hopphäst med långa ben. Han har inte så lockig man för att vara friser. Han är rädd för älgar och kan bli het på tävlingar.  Han är utbildad till svår dressyr t.ex. kan han piaffer. Han har hoppat 110 cm. Det är ingen bra idé att ha honom med ston när man rider, då kan han bli lite okoncentrerad. Han är inget för en rädd ryttare, här går det undan.

 

 

Tornado

MANKHÖJD:145 cm

KÖN:hingst

FAVORITGODIS:havre

FÄRG:fux

TECKEN:bruten bläs

RAS:haflinger

ÅLDER:10 år

PERSONLIGHET:Som jag vet nu kommer Tornado att stanna här förevigt, så honom är det ingen idé att vilja ha. Tornado har mörka ögon och vild vit man. Han har fått sitt namn av den yviga manen och den brutna bläsen. Han är ganska lätt i kroppen, men inte så framåt utan ganska seg och envis. Han är väldigt lugn för att vara hingst. Tornado gillar att bestäma själv och gillar uteritter. Han kan vara lite stark ibland. Tornado älskar vinter och det han gillar mest är att skritta ut en kall januari morgon.

 

 

Isadora

MANKHÖJD:158 cm

KÖN:sto

FAVORITGODIS:äpplen

FÄRG:grå

TECKEN: -

RAS:ardenner

ÅLDER:18 år

PERSONLIGHET: Isadora är ett snällt gammalt avelssto, men nu ridhäst. Hon klarar inte stora hinder, men små hinder går bra. Hon passar en nybörjare som inte är tävlingsinrktad utan bara vill ha kul. Hon är inte inkörd. När Isadora kom hit var hon missskött och hade sår i munnen. Jag tror det har hänt en olycka när dom körde in henne för hon är jätterädd för vagnar och selar. När hon hade såren kunde jag bara rida med bettlöst och har sedan bara fortsatt. Hon gillar bäst att rida barbacka med en repgrimma med tyglar på. Hon är 99,9% trafiksäker och är en häst som du kan lita på. Hon är en ganska tung häst och hennes huvud guppar gärna i traven. Hon kan även lite westernridning.

 

 

Ally

MANKHÖJD:150 cm

KÖN:sto

FAVORITGODIS:havre

FÄRG:gulbrun

TECKEN:bläs

RAS:american curly

ÅLDER:3 år

PERSONLIGHET:Ally har lockig man, lugg och svans. Hon har ganska liknande färger som Cola. Jag vet inte vad hon har för knäppt träns här ovan, men det var ända bilden jag hittade. Hon är inte inriden, utan bara lite "insutten". Hon är dock jättesnäll då jag arbetade mycket med henne som föl. Hon är van vid mycket, tecke, sele, träns, sadel, täcke, grimma, flughuva, fluspray m.m. Vattenkopp rekomenderar jag inte då hon gärna svämar över hela boxen. Hon är liiite luddigare än dom andra i pälsen. Hon är ganska känslig och kan hoppa till vid minsta smsljud, hon är även rädd för att bli ensam. Jag tror Ally kommer bli en bra allround häst.

 

Amigo

MANKHÖJD:157 cm

KÖN:valack

FAVORITGODIS:gräs och äpplen

FÄRG:skimmel, född mörkgrå

TECKEN: -

RAS:lipizzaner

ÅLDER:7 år

PERSONLIGHET:Amigo har en liten konstig färg just nu, han håller på att bli skimmel. Han kan alla Spanska ridskolans rörelser och är inte rädd för något. Han är duktigast på spanks skritt. Amigo har ståman. Han är väldigt snäll och funkar som barnhäst, men då får han ju inte använding av sina spanska rörelser. Han är en ganska framåt häst. Säg INTE ARRIBA som betyder upp för då stegrar han, om du inte vill stegra då.

 

 

 

Välkommen

Välkommen till www.cherryberry.n.nu.

Alla bilder är tagna av mig, snälla ta inga bilder 

Nyhetsbrev

Nu har Cherryberry's käpphäststuteri skaffat Instagram! Följ mig gärna kepphastar123!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)